ISOTEAK je sintetična pohodna površina iz polivinilklorida (PVC), ki namenjena predvsem za plovila kot alternativa pravemu tiku. Material je videti skoraj kot pravi tik, plovilu daje vrhunski in estetski videz ter ne potrebuje vzdrževanja.

Hkrati so stroški palube iz umetnega tika ISOTEAK dvakrat nižji od stroškov palube iz pravega tika! ISOTEAK je tudi cenejši od konkurenčnih izdelkov, kot npr. Flexiteek in Permateak. ISOTEAK proizvajamo v Veliki Britaniji, za Slovenijo panelne plošče ISOTEAK izdelujemo na slovenski obali v Izoli.

ISOTEAK Ima protidrsečo površino, ki preprečuje drsenje tako na suhi kot mokri podlagi. ISOTEAK ne potrebuje vzdrževanja, ne zahteva oljenja, odporen je na madeže, ne absorbira vode ter je odporen na vremenske vplive in morsko vodo. ISOTEAK ima nizko stopnjo vnetljivosti in je dober zvočni izolator. Material je UV stabiliziran, obarvan po celotni globini izdelka, sčasoma ne izgubi svoje prvotne barve, kar potrjujemo s petletno garancijo! Čiščenje je enostavno s tekočo vodo in po potrebi milnico.

Panelne plošče ISOTEAK so vroče varjene, brez uporabe lepil ali fugirne mase in so vodotesne. Pritrdijo se lahko na vse podlage (plastika, les, kovina, beton). Ne potrebujejo vijačenja! Za lepljenje na palubo uporabljamo tesnilno maso z MS-polimerom, ki je namenjena za navtiko, kar zagotavlja mehanski spoj med panelno ploščo in palubo ter ne prihaja do odstopanja z nalepljene površine. Oblika profilov za pritrditev onemogoča nastajanje zračnih mehurčkov in odstopanje od podlage.

Pomembno! V primerjavi s kitajskimi izdelki iz pene EVA (gostota 0,92 g/cm3) je umetni tik iz PVC-ja (ISOTEAK in Flexiteek) čvrstejši (1,3–1,35 g/cm3). Je dražji, vendar precej odpornejši na mehanske obremenitve, kar omogoča, da se uporablja brez zamenjave več let. Površina EVA lahko po samo eni sezoni postane neuporabna.

Tehnične lastnosti ISOTEAKa
 • Namen
  čolni, jahte in ladje, kopalnice, bazeni, počitniške prikolice
 • Sestavina
  UV stabiliziran prožen PVC polivinilklorid.
 • Debelina
  6 mm
 • Teža
  6,5 kg / m2
 • Temperatura delovanja
  -30C do +100C
 • Gostota
  1,3 g/cm3

Pri naročilu ISOTEAKA lahko izbirate med petimi odtenki in dvema variantama vgrajene fuge (črno ali belo). ISOTEAK je zvarjen z vročim varjenjem in pride do vas v obliki ploščic, pripravljenih za montažo. Za montažo se uporablja tesnilne mase, namenjene za navtiko ter lepljenje tikovine in umetne mase na palubo.

Odtenki ISOTEAKa
Color: "Oil Teak"
Color: "Oil Teak"
Color: "Classic Teak"
Color: "Classic Teak"
Color: "Light Teak"
Color: "Light Teak"
Color: "Nord Teak"
Color: "Nord Teak"
Color: "Gray Blue"
Color: "Gray Blue"
Color: "Oil Teak"
Color: "Oil Teak"
Color: "Classic Teak"
Color: "Classic Teak"
Color: "Nord Teak"
Color: "Nord Teak"
Color: "Gray Blue"
Color: "Gray Blue"

Opozorilo: dejanske barve se lahko razlikujejo od barv na zaslonu. Za ocenjevanje dejanske barve kupite vzorce odtenkov, ali naročite brezplačen vzorec tika “Classic Teak”

Oglejte si video o ISOTEAKu